Voor schilderen blijft laag BTW-tarief gelden

U kunt nog tot 1 juli 2015 profiteren van het lage BTW-tarief van 6% voor de arbeidskosten bij verbouwing en renovatie van bestaande woningen. Vanaf 1 juli geldt weer het oude BTW-tarief van 21%. Het tarief van 6% blijft wel gelden voor het schilderen, stukadoren en isoleren van woningen ouder dan twee jaar.

Sinds 1 maart 2013 geldt het BTW-tarief van 6% in plaats van 21% voor de arbeidskosten bij de renovatie- en herstelwerkzaamheden van een woning. Hierbij gaat het niet om nieuwe woningen, maar alleen om woningen die meer dan twee jaar geleden voor het eerst in gebruik zijn genomen. Deze tijdelijke regeling geldt ook voor de renovatie van een tuin. Het is echter niet zo dat alle kosten van de verbouwing onder het lage tarief vallen. Per 1 juli 2015 vervalt deze regeling en gaat u weer het normale tarief van 21% betalen. Er geldt echter een uitzondering voor de arbeidskosten bij het schilderen, stukadoren en isoleren van woningen ouder dan twee jaar. Voor deze werkzaamheden blijft het lage tarief van toepassing.
Werkzaamheden vóór 1 juli afronden

Wanneer kunt u nog van het lage tarief van 6% profiteren? Het BTW-tarief van 6% geldt alleen als de werkzaamheden vóór 1 juli zijn afgerond. U kunt dus niet profiteren van het lage BTW-tarief als u de factuur vooruit betaalt, terwijl de daadwerkelijk verbouwing pas na 30 juni plaatsvindt. In dat geval zijn de werkzaamheden niet vóór 1 juli afgerond en krijgt u gewoon met het BTW-tarief van 21% te maken. Zorg dus dat de werkzaamheden op tijd zijn afgerond, zodat u nog een fiscaal voordeeltje kunt behalen.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was. In het algemeen zijn bedrijfsmid... lees verder »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was.... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.