Waarom legt de Belastingdienst een voorlopige aanslag op?

Waarom legt de Belastingdienst een voorlopige aanslag op?

Waarom legt de Belastingdienst een voorlopige aanslag op? Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Geschreven door:
, 14 januari 2021

Deze actie roept vaak nogal wat vragen op bij klanten die hier ineens mee geconfronteerd worden. De Belastingdienst mag altijd ongevraagd besluiten een voorlopige aanslag op te leggen. Dit gebeurd vaak nadat je over de afgelopen jaren moest betalen bij de aangifte inkomstenbelasting, dit is meestal het geval wanneer je eigen ondernemer bent. Maar ook voor de aangifte vennootschapsbelasting kan dit aan de orde zijn, als de BV de afgelopen jaren winst heeft gedraaid.

Eenmaal een voorlopige aanslag gehad, dan krijg je die in de komende jaren ook. Je ontvangt deze aanslag meestal rond januari, maar dat kan ook later in het jaar zijn. Door een voorlopige aanslag betaal je gedurende het jaar al de belasting over je winst. Als je in loondienst bent gebeurd dat ook door de inhouding van loonbelasting, dus zo raar is dat niet. Uiteraard is het bedrag van de voorlopige aanslag gebaseerd op een schatting, je weet immers nog niet wat je definitieve winst gaat zijn.

Is de voorlopige aanslag naar jouw inzicht te hoog of te laag geschat door de Belastingdienst? Wij kunnen een wijziging insturen, zodat het bedrag wordt aangepast.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Wanneer hoort u iets van de belastingdienst! - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Wanneer hoort u iets van de belastingdienst!

1 september 2023 - Nadat u aangifte hebt gedaan, krijgt u per post en in uw digitale berichtenbox van de belastingdienst bericht waarin staat hoeveel belasting u terugkrijgt of moet betalen. Dat bericht heet een... lees verder »

factuureisen - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

factuureisen

28 juni 2022 - Bent u verplicht te factureren? Vermeld op uw factuur dan altijd de volgende gegevens: -uw volledige naam en die van uw afnemer Vermeld de juridische naam. De handelsnaam mag ook, als die in... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.