Waarom legt de Belastingdienst een voorlopige aanslag op?

Waarom legt de Belastingdienst een voorlopige aanslag op? Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Deze actie roept vaak nogal wat vragen op bij klanten die hier ineens mee geconfronteerd worden. De Belastingdienst mag altijd ongevraagd besluiten een voorlopige aanslag op te leggen. Dit gebeurd vaak nadat je over de afgelopen jaren moest betalen bij de aangifte inkomstenbelasting, dit is meestal het geval wanneer je eigen ondernemer bent. Maar ook voor de aangifte vennootschapsbelasting kan dit aan de orde zijn, als de BV de afgelopen jaren winst heeft gedraaid.

Eenmaal een voorlopige aanslag gehad, dan krijg je die in de komende jaren ook. Je ontvangt deze aanslag meestal rond januari, maar dat kan ook later in het jaar zijn. Door een voorlopige aanslag betaal je gedurende het jaar al de belasting over je winst. Als je in loondienst bent gebeurd dat ook door de inhouding van loonbelasting, dus zo raar is dat niet. Uiteraard is het bedrag van de voorlopige aanslag gebaseerd op een schatting, je weet immers nog niet wat je definitieve winst gaat zijn.

Is de voorlopige aanslag naar jouw inzicht te hoog of te laag geschat door de Belastingdienst? Wij kunnen een wijziging insturen, zodat het bedrag wordt aangepast.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Zelfstandigenaftrek verder omlaag - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Zelfstandigenaftrek verder omlaag

1 oktober 2020 - De zelfstandigenaftrek is een aftrekpost voor ondernemers, die ervoor zorgt dat zij nu over € 7.030 van hun winst geen belasting hoeven te betalen. Vanaf 2021 wor... lees verder »

BTW op zakelijke diners en lunches - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

BTW op zakelijke diners en lunches

7 november 2019 - Hoe zit het met de aftrek en btw van zakenlunches? we merken dat veel consultants, adviseurs en andere dienstverlenende ZZP’ers fouten maken bij het verwerken v... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.