Over Riks Advies

Sabine Hendriks (1978)

Sabine Hendriks (1978) - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Het leukste op school vond ik altijd rekenen. Daar moest ik toch iets mee gaan doen. In 1999 startte ik de studie Accountancy aan de Haagse Hogeschool, en kon ik echt aan de slag met rekenen en nog vele andere zaken rondom getallen.

Na eerst vrienden te helpen met hun cijfers en het opzetten van de administratie schreef ik in 2002 Riks Advies officieel in bij de Kamer van Koophandel naast mijn loondienst bij een administratiekantoor. In 2006 vond ik het tijd om ervoor te gaan, ik nam ontslag en Riks Advies kreeg mijn volle aandacht.

Nu 19 jaar later en veel ervaringen in vele branches rijker is Riks Advies een mooi persoonlijke onderneming met diverse klanten.

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was. In het algemeen zijn bedrijfsmid... lees verder »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was.... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.