Stamrechtvrijstelling per 1 januari afgeschaft

De stamrechtvrijstelling wordt per 1 januari 2014 afgeschaft. Vanaf die datum kan de gouden handdruk in geval van ontslag van de werknemer niet meer worden gestort in een zogenaamde Stamrecht-BV. Voor op 1 januari 2014 bestaande Stamrecht-BV’s komt een verlaagd tarief om alsnog de gouden handdruk naar een privérekening te storten. Het kabinet stelt voor om in 2014 de afkoop van het stamrecht voor deze Stamrecht-BV’s voor slechts 80 procent van het normale tarief te belasten, zodat veel mensen het zullen opnemen.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Wat is de fiscale oudedagreserve (FOR) en hoe werkt dat?

19 oktober 2021 - Ben je zelfstandig ondernemer en wil je naast je AOW ook aanvullend pensioen opbouwen? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Dit is een regeling waarbij je elk jaar een deel van je winst mag reserveren voor je pensioen. Voor wie is de fiscale oudedagsreserve (FOR)? Om in aanmerking te komen voor de fiscale oudedagsreserve (FOR) hanteert de Belastingdienst een aantal voorwaarden: Je moet ondernemer zijn voor de inkomste... lees verder »

Veel voorkomende fouten bij het doorbelasten van kosten - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Veel voorkomende fouten bij het doorbelasten van kosten

7 oktober 2021 - Als je kosten maakt voor een klant, worden deze vaak doorbelast aan de klant. Bij het doorbelasten van kosten wordt niet altijd het juiste btw tarief gebruikt. Wat... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.