Toeslagen

De Belastingdienst gaat strenger controleren bij het geven van een voorschot voor de toeslagen. Is iemand niet bekend bij de fiscus of geeft de gemeente aan dat er iets niet klopt, dan gaat de fiscus geen toeslagen uitbetalen. Dit moet de recente berichten over fraude met toeslagen tegengaan.

Overige maatregelen fraude toeslagen

Daarnaast heeft de staatssecretaris nog een aantal maatregelen die hij eerst wat beter moet onderzoeken. Het moet straks minder makkelijk zijn om achteraf toeslagen aan te vragen. Voor de kinderopvangtoeslag moet dat er volgend jaar al komen. Ook de controle achteraf bij de zorgtoeslag of een aanvrager wel een zorgverzekering heeft, moet vooraf gaan gebeuren.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Wat is de fiscale oudedagreserve (FOR) en hoe werkt dat?

19 oktober 2021 - Ben je zelfstandig ondernemer en wil je naast je AOW ook aanvullend pensioen opbouwen? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Dit is een regeling waarbij je elk jaar een deel van je winst mag reserveren voor je pensioen. Voor wie is de fiscale oudedagsreserve (FOR)? Om in aanmerking te komen voor de fiscale oudedagsreserve (FOR) hanteert de Belastingdienst een aantal voorwaarden: Je moet ondernemer zijn voor de inkomste... lees verder »

Veel voorkomende fouten bij het doorbelasten van kosten - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Veel voorkomende fouten bij het doorbelasten van kosten

7 oktober 2021 - Als je kosten maakt voor een klant, worden deze vaak doorbelast aan de klant. Bij het doorbelasten van kosten wordt niet altijd het juiste btw tarief gebruikt. Wat... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.