Wisselend inkomen? Vraag middeling aan!

Ben je net begonnen aan je eerste baan, ben je na een sabbatical weer aan het werk gegaan of ga je met pensioen? Dan kan het zijn dat je inkomsten sterk wisselen. Wanneer je inkomsten in 3 opeenvolgende jaren sterk wisselen, betaal je meer belasting dan wanneer het in die jaren gelijk zou zijn.

Dit verschil kun je echter terugkrijgen door het aanvragen via middeling. Dit kan vele honderden euro’s schelen. Een proefberekening kan worden gemaakt bij berekenhet.nl. Mocht je inderdaad geld terugkrijgen, stuur dan het printje van je berekening mee met je aangifte.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was. In het algemeen zijn bedrijfsmid... lees verder »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was.... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.