Financiële tips en updates

« < 1 2 3 4 > »
Fiscale Tip - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Fiscale Tip

18 december 2018 - Kijk naar je aftrekposten! “Met ingang van 2020 worden aftrekposten ‘minder aftrekbaar’. Deze kunnen met ingang van 2023 nog maar tegen 37,05... lees verder »

Geld gedoneerd? Geef dit op! - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Geld gedoneerd? Geef dit op!

22 maart 2017 - Heb je geld gegeven aan een goed doel of een maatschappelijke instelling? Onder bepaalde voorwaarden zijn deze giften aftrekbaar van het belastbaar... lees verder »

Voordeel uit je restschuld

21 maart 2017 - Verkocht je na 28 oktober 2012 je woning die je hoofdverblijf was? En is de verkoopprijs lager dan je eigenwoningschuld en de verkoopkosten? Dan heb... lees verder »

Aftrek leegstaande woning

20 maart 2017 - Ga je ergens anders wonen om je huis te verkopen? In dat geval is de hypotheekrente voor je leegstaande woning nog maximaal 3 jaar aftrekbaar. Heb je... lees verder »

Ouderenkorting

19 maart 2017 - Als je de AOW-leeftijd al bent gepasseerd, heb je recht op ouderenkorting. Deze heffingskorting hangt ook af van je inkomen. Is dat hoger dan... lees verder »

AOW-leeftijd bereikt? Let op!

18 maart 2017 - Vele fiscale regelingen zijn afhankelijk van het bereiken van de AOW-leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan het recht op en de hoogte van de... lees verder »

Inkomsten uit overige werkzaamheden: hobby of werk?

16 maart 2017 - Verdien je wat bij met je hobby? Of doe je wel eens klusjes voor familie en vrienden tegen een vergoeding van de onkosten? Deze activiteiten vallen... lees verder »

Fiscaal partnerschap

14 maart 2017 - Heb je het hele jaar een fiscale partner? Of kies je ervoor om het hele jaar als fiscale partners te worden beschouwd? Dan moetje je aangifte anders... lees verder »

Ken je aftrekposten

12 maart 2017 - Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de aftrekposten die de fiscus hanteert. Weet je wat aftrekbaar is, dan kun je er bijvoorbeeld voor zorgen... lees verder »

Wisselend inkomen? Vraag middeling aan!

10 maart 2017 - Ben je net begonnen aan je eerste baan, ben je na een sabbatical weer aan het werk gegaan of ga je met pensioen? Dan kan het zijn dat je inkomsten... lees verder »

« < 1 2 3 4 > »
Wanneer hoort u iets van de belastingdienst! - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Wanneer hoort u iets van de belastingdienst!

1 september 2023 - Nadat u aangifte hebt gedaan, krijgt u per post en in uw digitale berichtenbox van de belastingdienst bericht waarin staat hoeveel belasting u terugkrijgt of moet betalen. Dat bericht heet een... lees verder »

factuureisen - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

factuureisen

28 juni 2022 - Bent u verplicht te factureren? Vermeld op uw factuur dan altijd de volgende gegevens: -uw volledige naam en die van uw afnemer Vermeld de juridische naam. De handelsnaam mag ook, als die in... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.