Financiële tips en updates

« < 1 2 3 4 5 > »

Dividend

17 maart 2017 - Heb je dividend uitgekeerd gekregen? Houd dan rekening met de dividendbelasting die is ingehouden. Deze dividendbelasting moet in mindering worden... lees verder »

Inkomsten uit overige werkzaamheden: hobby of werk?

16 maart 2017 - Verdien je wat bij met je hobby? Of doe je wel eens klusjes voor familie en vrienden tegen een vergoeding van de onkosten? Deze activiteiten vallen... lees verder »

Fiscaal partnerschap

14 maart 2017 - Heb je het hele jaar een fiscale partner? Of kies je ervoor om het hele jaar als fiscale partners te worden beschouwd? Dan moetje je aangifte anders... lees verder »

Ken je aftrekposten

12 maart 2017 - Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de aftrekposten die de fiscus hanteert. Weet je wat aftrekbaar is, dan kun je er bijvoorbeeld voor zorgen... lees verder »

Wisselend inkomen? Vraag middeling aan!

10 maart 2017 - Ben je net begonnen aan je eerste baan, ben je na een sabbatical weer aan het werk gegaan of ga je met pensioen? Dan kan het zijn dat je inkomsten... lees verder »

Geld terugkrijgen

7 maart 2017 - Het kan zijn dat er te veel belasting is ingehouden over je loon, je uitkering of je lijfrente. Wie bijvoorbeeld niet het hele jaar heeft gewerkt,... lees verder »

Nog steeds is 1 april belangrijk!

5 maart 2017 - Hoewel je de tijd hebt om tot 1 mei aanstaande je aangifte te doen, blijft 1 april een belangrijke datum. Wil je er zeker van zijn dat de fiscus voor... lees verder »

De aangifte 2016

1 maart 2017 - De Belastingaangifte is een jaarlijks terugkerend fenomeen. De een vindt het een drama, de ander ziet het als een kans om te besparen op de... lees verder »

Werkruimte in gehuurde woning

9 september 2016 - De Hoge Raad heeft op 12 augustus 2016 arrest gewezen in een proefprocedure die de Belastingdienst heeft aangespannen over het gebruik van een... lees verder »

Aangifte inkomstenbelasting 2015

1 maart 2016 - Vanaf vandaag kan Nederland aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2015 doen. Staatssecretaris Wiebes gaf hiervoor gisteren het startsein voor de... lees verder »

« < 1 2 3 4 5 > »
Waarom legt de Belastingdienst een voorlopige aanslag op? - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Waarom legt de Belastingdienst een voorlopige aanslag op?

14 januari 2021 - Deze actie roept vaak nogal wat vragen op bij klanten die hier ineens mee geconfronteerd worden. De Belastingdienst mag altijd ongevraagd besluiten een voorlopige ... lees verder »

Zelfstandigenaftrek verder omlaag - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Zelfstandigenaftrek verder omlaag

1 oktober 2020 - De zelfstandigenaftrek is een aftrekpost voor ondernemers, die ervoor zorgt dat zij nu over € 7.030 van hun winst geen belasting hoeven te betalen. Vanaf 2021 wor... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.