Financiële tips en updates

« < 1 2 3 4 5 > »

Ouderenkorting

19 maart 2017 - Als je de AOW-leeftijd al bent gepasseerd, heb je recht op ouderenkorting. Deze heffingskorting hangt ook af van je inkomen. Is dat hoger dan... lees verder »

AOW-leeftijd bereikt? Let op!

18 maart 2017 - Vele fiscale regelingen zijn afhankelijk van het bereiken van de AOW-leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan het recht op en de hoogte van de... lees verder »

Dividend

17 maart 2017 - Heb je dividend uitgekeerd gekregen? Houd dan rekening met de dividendbelasting die is ingehouden. Deze dividendbelasting moet in mindering worden... lees verder »

Inkomsten uit overige werkzaamheden: hobby of werk?

16 maart 2017 - Verdien je wat bij met je hobby? Of doe je wel eens klusjes voor familie en vrienden tegen een vergoeding van de onkosten? Deze activiteiten vallen... lees verder »

Fiscaal partnerschap

14 maart 2017 - Heb je het hele jaar een fiscale partner? Of kies je ervoor om het hele jaar als fiscale partners te worden beschouwd? Dan moetje je aangifte anders... lees verder »

Ken je aftrekposten

12 maart 2017 - Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de aftrekposten die de fiscus hanteert. Weet je wat aftrekbaar is, dan kun je er bijvoorbeeld voor zorgen... lees verder »

Wisselend inkomen? Vraag middeling aan!

10 maart 2017 - Ben je net begonnen aan je eerste baan, ben je na een sabbatical weer aan het werk gegaan of ga je met pensioen? Dan kan het zijn dat je inkomsten... lees verder »

Geld terugkrijgen

7 maart 2017 - Het kan zijn dat er te veel belasting is ingehouden over je loon, je uitkering of je lijfrente. Wie bijvoorbeeld niet het hele jaar heeft gewerkt,... lees verder »

Nog steeds is 1 april belangrijk!

5 maart 2017 - Hoewel je de tijd hebt om tot 1 mei aanstaande je aangifte te doen, blijft 1 april een belangrijke datum. Wil je er zeker van zijn dat de fiscus voor... lees verder »

De aangifte 2016

1 maart 2017 - De Belastingaangifte is een jaarlijks terugkerend fenomeen. De een vindt het een drama, de ander ziet het als een kans om te besparen op de... lees verder »

« < 1 2 3 4 5 > »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was. In het algemeen zijn bedrijfsmid... lees verder »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was.... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.