Financiële tips en updates

« < 1 2 3 4 > »

Hoge Raad vindt iPad toch een computer

14 september 2015 - Een iPad of andere tablet is onder de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen geen communicatiemiddel, maar een computer. Dit blijkt uit een... lees verder »

Aanpassen voorlopige aanslag voorkomt rente

27 februari 2015 - Betaalt u de aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting niet op tijd, dan kunt u te maken krijgen met belastingrente. U kunt deze... lees verder »

Rrenten en kosten restschuld aftrekbaar

31 maart 2014 - Rente en kosten restschuld van de vroegere eigen woning Het gaat hier om een na 28 oktober 2012 verkochte woning voor een lager bedrag dan de... lees verder »

Drukke aangifteboel bij de Belastingdienst

20 maart 2014 - De deadline voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting 2013 komt langzaamaan dichterbij. Vóór 1 april moet de aangifte bij de... lees verder »

Fiscus kan herzien voorlopige aanslag weigeren

29 januari 2014 - U kunt in principe een nieuwe voorlopige aanslag aanvragen als de ontvangen aanslag onjuist is. Staatssecretaris Weekers van Financiën wil het... lees verder »

Zonnepanelen stuk goedkoper door belastingkorting

7 januari 2014 - Zonnepanelen zijn voor consumenten bijna vijftien procent goedkoper geworden door nieuwe belastingregels. Uit berekeningen van... lees verder »

Bewijs urencriterium moet goed zijn

29 november 2013 - Bij het opstellen van bewijs dat u voldoet aan het urencriterium, moet u zorgvuldig te werk gaan. Het achteraf opstellen van een globaal... lees verder »

Stamrechtvrijstelling per 1 januari afgeschaft

17 september 2013 - De stamrechtvrijstelling wordt per 1 januari 2014 afgeschaft. Vanaf die datum kan de gouden handdruk in geval van ontslag van de werknemer niet meer... lees verder »

Dubbele woonlasten jaar langer aftrekbaar

3 september 2013 - Als je tijdelijk twee woningen hebt, doordat je een nieuw huis hebt gekocht en de oude nog niet hebt verkocht, mag je tijdelijk de hypotheekrente... lees verder »

Automatisch gegevens uitwisselen in Europa

20 augustus 2013 - Belastingontduiking en belastingfraude is de laatste tijd erg veel in het nieuws. Veel grote ondernemingen betalen op deze manier veel minder en soms... lees verder »

« < 1 2 3 4 > »
factuureisen - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

factuureisen

28 juni 2022 - Bent u verplicht te factureren? Vermeld op uw factuur dan altijd de volgende gegevens: -uw volledige naam en die van uw afnemer Vermeld de juridische naam. De handel... lees verder »

Wat is de fiscale oudedagreserve (FOR) en hoe werkt dat? - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Wat is de fiscale oudedagreserve (FOR) en hoe werkt dat?

19 oktober 2021 - Ben je zelfstandig ondernemer en wil je naast je AOW ook aanvullend pensioen opbouwen? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de fiscale oudedagsreserve (FOR). ... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.