Financiële tips en updates

« < 1 2 3 4 5 6 > »

Werkruimte in gehuurde woning

9 september 2016 - De Hoge Raad heeft op 12 augustus 2016 arrest gewezen in een proefprocedure die de Belastingdienst heeft aangespannen over het gebruik van een... lees verder »

Aangifte inkomstenbelasting 2015

1 maart 2016 - Vanaf vandaag kan Nederland aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2015 doen. Staatssecretaris Wiebes gaf hiervoor gisteren het startsein voor de... lees verder »

DBA definitief vervanger van VAR

3 februari 2016 - De kogel is door de kerk: de Eerste Kamer heeft dinsdag de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) na stemming aangenomen. Met dit... lees verder »

Extra heffing of lagere teruggaaf over 2014

31 oktober 2015 - Heeft u voor 2014 een voorlopige teruggaaf gekregen van de Belastingdienst, dan moet u mogelijk rekening houden met een tegenvaller. De afbouw van de... lees verder »

Aangifte IB per 2017 alleen nog maar digitaal

21 september 2015 - Moet u per 2017 als particulier een aangifte inkomstenbelasting indienen, dan kan dat alleen nog maar digitaal. Dit is het gevolg van het... lees verder »

Hoge Raad vindt iPad toch een computer

14 september 2015 - Een iPad of andere tablet is onder de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen geen communicatiemiddel, maar een computer. Dit blijkt uit een... lees verder »

Schenken voor eigen woning weer voordelig

2 september 2015 - Per 2017 kunt u als ouder onbelast een bedrag van € 100.000 schenken aan uw kind. Als voorwaarde geldt wel dat uw kind de schenking moet gebruiken... lees verder »

Minder belasting over vermogen per 2017

31 augustus 2015 - Als kleine spaarder gaat u per 2017 minder belasting over uw vermogen betalen. VVD en PvdA hebben recent overeenstemming bereikt over het nieuwe... lees verder »

Melding betalingsonmacht is bestuurderstaak

19 augustus 2015 - U bent als bestuurder verantwoordelijk voor het tijdig melden van betalingsonmacht. Deze aansprakelijkheid voor belastingschulden is niet te... lees verder »

Fiscus kan overeenkomst zzp’er nu al checken

8 juli 2015 - De Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) gaat waarschijnlijk per 1 januari 2016 verdwijnen en maakt plaats voor een stelsel van modelovereenkomsten. U kunt... lees verder »

« < 1 2 3 4 5 6 > »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was. In het algemeen zijn bedrijfsmid... lees verder »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was.... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.