Financiële tips en updates

« < 1 2 3 4 > »

Aanpassen voorlopige aanslag voorkomt rente

27 februari 2015 - Betaalt u de aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting niet op tijd, dan kunt u te maken krijgen met belastingrente. U kunt deze... lees verder »

Rrenten en kosten restschuld aftrekbaar

31 maart 2014 - Rente en kosten restschuld van de vroegere eigen woning Het gaat hier om een na 28 oktober 2012 verkochte woning voor een lager bedrag dan de... lees verder »

Drukke aangifteboel bij de Belastingdienst

20 maart 2014 - De deadline voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting 2013 komt langzaamaan dichterbij. Vóór 1 april moet de aangifte bij de... lees verder »

Fiscus kan herzien voorlopige aanslag weigeren

29 januari 2014 - U kunt in principe een nieuwe voorlopige aanslag aanvragen als de ontvangen aanslag onjuist is. Staatssecretaris Weekers van Financiën wil het... lees verder »

Zonnepanelen stuk goedkoper door belastingkorting

7 januari 2014 - Zonnepanelen zijn voor consumenten bijna vijftien procent goedkoper geworden door nieuwe belastingregels. Uit berekeningen van... lees verder »

Bewijs urencriterium moet goed zijn

29 november 2013 - Bij het opstellen van bewijs dat u voldoet aan het urencriterium, moet u zorgvuldig te werk gaan. Het achteraf opstellen van een globaal... lees verder »

Stamrechtvrijstelling per 1 januari afgeschaft

17 september 2013 - De stamrechtvrijstelling wordt per 1 januari 2014 afgeschaft. Vanaf die datum kan de gouden handdruk in geval van ontslag van de werknemer niet meer... lees verder »

Dubbele woonlasten jaar langer aftrekbaar

3 september 2013 - Als je tijdelijk twee woningen hebt, doordat je een nieuw huis hebt gekocht en de oude nog niet hebt verkocht, mag je tijdelijk de hypotheekrente... lees verder »

Automatisch gegevens uitwisselen in Europa

20 augustus 2013 - Belastingontduiking en belastingfraude is de laatste tijd erg veel in het nieuws. Veel grote ondernemingen betalen op deze manier veel minder en soms... lees verder »

Belastingdienst: controles op btw-schulden

4 augustus 2013 - De Belastingdienst gaat bij ondernemers controleren of zij nog openstaande btw-schulden hebben over vorige jaren. De controle gebeurt op een... lees verder »

« < 1 2 3 4 > »

Wat is de fiscale oudedagreserve (FOR) en hoe werkt dat?

19 oktober 2021 - Ben je zelfstandig ondernemer en wil je naast je AOW ook aanvullend pensioen opbouwen? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Dit is een regeling waarbij je elk jaar een deel van je winst mag reserveren voor je pensioen. Voor wie is de fiscale oudedagsreserve (FOR)? Om in aanmerking te komen voor de fiscale oudedagsreserve (FOR) hanteert de Belastingdienst een aantal voorwaarden: Je moet ondernemer zijn voor de inkomste... lees verder »

Veel voorkomende fouten bij het doorbelasten van kosten - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Veel voorkomende fouten bij het doorbelasten van kosten

7 oktober 2021 - Als je kosten maakt voor een klant, worden deze vaak doorbelast aan de klant. Bij het doorbelasten van kosten wordt niet altijd het juiste btw tarief gebruikt. Wat... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.