Financiële tips en updates

« < 1 2 3 4

Automatisch gegevens uitwisselen in Europa

20 augustus 2013 - Belastingontduiking en belastingfraude is de laatste tijd erg veel in het nieuws. Veel grote ondernemingen betalen op deze manier veel minder en soms... lees verder »

Belastingdienst: controles op btw-schulden

4 augustus 2013 - De Belastingdienst gaat bij ondernemers controleren of zij nog openstaande btw-schulden hebben over vorige jaren. De controle gebeurt op een... lees verder »

Sparen is slecht voor je portemonee

17 juli 2013 - Houd je ondanks de economische situatie nog wat geld over? En heb je dit op een spaarrekening gezet? Dan is dat nu even niet zo slim! Tegenwoordig... lees verder »

Toeslagen

13 mei 2013 - De Belastingdienst gaat strenger controleren bij het geven van een voorschot voor de toeslagen. Is iemand niet bekend bij de fiscus of geeft de... lees verder »

Hoe gaat tweede lening de woningmarkt helpen?

20 februari 2013 - In het akkoord voor de woningmarkt is het plan opgenomen dat u bij het kopen van een huis een tweede aflossingsvrije lening moet kunnen afsluiten.... lees verder »

Langer navorderen bij inkomen in het buitenland

25 januari 2013 - Heeft u inkomsten of vermogen uit het buitenland, dan heeft de Belastingdienst maximaal 12 jaar de tijd om de belasting na te vorderen. Hiervoor is... lees verder »

Eenvoudig leegstaande woning tijdelijk verhuren

20 juli 2012 - Staat je huis te koop, dan kun je het makkelijker tijdelijk verhuren. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van demissionair minister... lees verder »

Langer bewaren kan soms geen kwaad

9 juli 2012 - In principe bent u verplicht om uw administratie zeven jaar te bewaren. Voor bepaalde gegevens kan het echter handig zijn om ze voor een langere... lees verder »

Toch winst uit onderneming bij geringe omzet

21 mei 2012 - U geniet niet zomaar winst uit onderneming. Voorwaarden zijn namelijk dat er sprake moet zijn van een onderneming en van een bron van inkomen. De... lees verder »

Heeft u een accountantsverklaring nodig?

6 maart 2012 - Wist u dat u alleen een accountantsverklaring nodig heeft als u aan twee van deze drie eisen voldoet: - de kostprijs van de totale activa van de... lees verder »

« < 1 2 3 4
Wanneer hoort u iets van de belastingdienst! - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

Wanneer hoort u iets van de belastingdienst!

1 september 2023 - Nadat u aangifte hebt gedaan, krijgt u per post en in uw digitale berichtenbox van de belastingdienst bericht waarin staat hoeveel belasting u terugkrijgt of moet betalen. Dat bericht heet een... lees verder »

factuureisen - Administratiekantoor Riks Advies Voorschoten/Leiden

factuureisen

28 juni 2022 - Bent u verplicht te factureren? Vermeld op uw factuur dan altijd de volgende gegevens: -uw volledige naam en die van uw afnemer Vermeld de juridische naam. De handelsnaam mag ook, als die in... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.