Financiële tips en updates

« < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Box 3 meer baseren op werkelijk rendement

22 juni 2015 - Het kabinet wil in box 3 van de inkomstenbelasting onderscheid gaan maken tussen verschillende vermogenstitels (spaarsaldo, aandelenportefeuille en... lees verder »

Handen af van de zelfstandigenaftrek!

5 juni 2015 - Bij de herziening van het belastingstelsel zal de zelfstandigenaftrek in stand blijven. PvdA en VVD hebben dit recent laten weten bij een... lees verder »

Fiscus heeft moeite met nieuwe fiscale regels

1 juni 2015 - in 2014 heeft de Belastingdienst zo’n € 235,6 miljard aan belastingen en premies binnengekregen. Daarnaast werd er voor € 9,7 miljard aan... lees verder »

Toch rittenadministratie bij 0%-bijtelling

11 mei 2015 - Rijdt u in een auto met een bijtelling van 0%, dan moet u soms toch een rittenadministratie bijhouden om aan te tonen dat u in het kalenderjaar niet... lees verder »

Voor schilderen blijft laag BTW-tarief gelden

3 april 2015 - U kunt nog tot 1 juli 2015 profiteren van het lage BTW-tarief van 6% voor de arbeidskosten bij verbouwing en renovatie van bestaande woningen. Vanaf... lees verder »

Geen bijtelling bij slechte rittenregistratie

6 maart 2015 - Rijdt de werknemer met een auto van de zaak minder dan vijfhonderd privékilometer, dan hoeft u geen rekening te houden met een bijtelling voor het... lees verder »

Aanpassen voorlopige aanslag voorkomt rente

27 februari 2015 - Betaalt u de aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting niet op tijd, dan kunt u te maken krijgen met belastingrente. U kunt deze... lees verder »

Maand langer voor belastingaangifte in 2015

1 december 2014 - Vanaf 1 januari 2015 verandert de inkomstenbelasting op een aantal punten. Dit kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag of teruggave.... lees verder »

Veranderingen inkomstenbelasting per 1 januari 2015

1 december 2014 - Vanaf 1 januari 2015 verandert de inkomstenbelasting op een aantal punten. Dit kan gevolgen hebben voor de voorlopige aanslag of teruggave.... lees verder »

Fiscus krijgt wanbetaler beter in het vizier

27 november 2014 - De belastingdienst heeft dit jaar ruim 50 miljoen euro meer geïnd van wanbetalers dan in 2013. Dat zegt directeur Hans Blokpoel van de... lees verder »

« < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was. In het algemeen zijn bedrijfsmid... lees verder »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was.... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.