Financiële tips en updates

« < 2 3 4 5 6 7 > »

Ben u al klaar voor het nieuwe arbeitsrecht?

11 november 2014 - -Zijn uw standaardovereenkomsten aangepast? -Weet u wanneer de bepaalde tijd contracten aflopen of krijgt u daar een signaal voor? -Heeft u geen of... lees verder »

Verlenging van lage BTW-tarief op verbouwingen

29 augustus 2014 - U kunt langer profiteren van het lagere BTW-tarief van 6% voor de arbeidskosten bij verbouwing en renovatie van bestaande woningen. Bronnen in Den... lees verder »

Regeling schenken voor huis niet verlengd

20 augustus 2014 - De maatregel waarbij mensen belastingvrij een ton kunnen schenken aan familie of vrienden mits het geld wordt ingezet voor de aankoop of verbouw van... lees verder »

Huizenprijzen stijgen verder

29 juli 2014 - De Nederlandse huizenprijzen zullen zeker tot en met 2016 blijven stijgen. Deze voorspelling doet kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P)... lees verder »

Minder bijstandsaanvragen door mkb'ers

9 juli 2014 - Het aantal kleine ondernemers dat bij de gemeente heeft aangeklopt voor een bijstandsuitkering, is afgelopen kwartaal verder gedaald. Er werden 4... lees verder »

Jaar uitstel voor één rekeningnummer toeslag

3 juni 2014 - De Belastingdienst krijgt een jaar extra de tijd om ervoor te zorgen dat hij van iedereen nog maar één gecheckt bankrekeningnummer heeft waarop... lees verder »

Ons belastingsysteem niet meer beheersbaar

20 mei 2014 - Het Nederlandse belastingsysteem is de afgelopen jaren veel te ingewikkeld geworden voor burgers en bedrijven en niet meer uitvoerbaar voor de... lees verder »

Onderhoudsbedrijven blijken niet op de hoogte van verlaagd btw-tarief

9 april 2014 - Verenigingen van Eigenaren betalen al sinds maart 2013 te veel voor het onderhoud aan hun complexen. Gemiddeld gaat het om Euro 480 per VvE, maar er... lees verder »

Rrenten en kosten restschuld aftrekbaar

31 maart 2014 - Rente en kosten restschuld van de vroegere eigen woning Het gaat hier om een na 28 oktober 2012 verkochte woning voor een lager bedrag dan de... lees verder »

Drukke aangifteboel bij de Belastingdienst

20 maart 2014 - De deadline voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting 2013 komt langzaamaan dichterbij. Vóór 1 april moet de aangifte bij de... lees verder »

« < 2 3 4 5 6 7 > »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was. In het algemeen zijn bedrijfsmid... lees verder »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was.... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.