Financiële tips en updates

« < 3 4 5 6 7 > »

Fiscus kan herzien voorlopige aanslag weigeren

29 januari 2014 - U kunt in principe een nieuwe voorlopige aanslag aanvragen als de ontvangen aanslag onjuist is. Staatssecretaris Weekers van Financiën wil het... lees verder »

Zonnepanelen stuk goedkoper door belastingkorting

7 januari 2014 - Zonnepanelen zijn voor consumenten bijna vijftien procent goedkoper geworden door nieuwe belastingregels. Uit berekeningen van... lees verder »

Bewijs urencriterium moet goed zijn

29 november 2013 - Bij het opstellen van bewijs dat u voldoet aan het urencriterium, moet u zorgvuldig te werk gaan. Het achteraf opstellen van een globaal... lees verder »

Stamrechtvrijstelling per 1 januari afgeschaft

17 september 2013 - De stamrechtvrijstelling wordt per 1 januari 2014 afgeschaft. Vanaf die datum kan de gouden handdruk in geval van ontslag van de werknemer niet meer... lees verder »

Dubbele woonlasten jaar langer aftrekbaar

3 september 2013 - Als je tijdelijk twee woningen hebt, doordat je een nieuw huis hebt gekocht en de oude nog niet hebt verkocht, mag je tijdelijk de hypotheekrente... lees verder »

Automatisch gegevens uitwisselen in Europa

20 augustus 2013 - Belastingontduiking en belastingfraude is de laatste tijd erg veel in het nieuws. Veel grote ondernemingen betalen op deze manier veel minder en soms... lees verder »

Belastingdienst: controles op btw-schulden

4 augustus 2013 - De Belastingdienst gaat bij ondernemers controleren of zij nog openstaande btw-schulden hebben over vorige jaren. De controle gebeurt op een... lees verder »

Sparen is slecht voor je portemonee

17 juli 2013 - Houd je ondanks de economische situatie nog wat geld over? En heb je dit op een spaarrekening gezet? Dan is dat nu even niet zo slim! Tegenwoordig... lees verder »

Toeslagen

13 mei 2013 - De Belastingdienst gaat strenger controleren bij het geven van een voorschot voor de toeslagen. Is iemand niet bekend bij de fiscus of geeft de... lees verder »

Hoe gaat tweede lening de woningmarkt helpen?

20 februari 2013 - In het akkoord voor de woningmarkt is het plan opgenomen dat u bij het kopen van een huis een tweede aflossingsvrije lening moet kunnen afsluiten.... lees verder »

« < 3 4 5 6 7 > »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was. In het algemeen zijn bedrijfsmid... lees verder »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was.... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.