Financiële tips en updates

« < 4 5 6 7

Langer navorderen bij inkomen in het buitenland

25 januari 2013 - Heeft u inkomsten of vermogen uit het buitenland, dan heeft de Belastingdienst maximaal 12 jaar de tijd om de belasting na te vorderen. Hiervoor is... lees verder »

Eenvoudig leegstaande woning tijdelijk verhuren

20 juli 2012 - Staat je huis te koop, dan kun je het makkelijker tijdelijk verhuren. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van demissionair minister... lees verder »

Langer bewaren kan soms geen kwaad

9 juli 2012 - In principe bent u verplicht om uw administratie zeven jaar te bewaren. Voor bepaalde gegevens kan het echter handig zijn om ze voor een langere... lees verder »

Toch winst uit onderneming bij geringe omzet

21 mei 2012 - U geniet niet zomaar winst uit onderneming. Voorwaarden zijn namelijk dat er sprake moet zijn van een onderneming en van een bron van inkomen. De... lees verder »

Heeft u een accountantsverklaring nodig?

6 maart 2012 - Wist u dat u alleen een accountantsverklaring nodig heeft als u aan twee van deze drie eisen voldoet: - de kostprijs van de totale activa van de... lees verder »

« < 4 5 6 7

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was. In het algemeen zijn bedrijfsmid... lees verder »

Wat is fiscaal gezien een bedrijfsmiddel en wat niet?

5 juli 2021 - De term komt geregeld terug in fiscale regelingen: ‘bedrijfsmiddel’. Zoals bij de investeringsaftrek en bij de herinvesteringsreserve (HIR). Bedrijfsmiddel lijkt een vrij algemene term, waar van alles onder kan vallen. Maar het luistert soms akelig nauw wat nu een bedrijfsmiddel is en wat niet. Vraag maar aan de ondernemer die zijn HIR niet kon inzetten voor een aankoop, omdat het geen bedrijfsmiddel maar ‘voorraad’ was.... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.